inzichdisdimphy

Dimphy Bordewin

Ik ben op 17 november 1977 geboren in Kerkrade. In 2002 start mijn werkende leven bij Veldhoen + Company. Mijn eerste project was bij Shell te Rijswijk. Ik belandde in de expat-wereld en overnachtte elke week in een hotel. Het rukte me zowaar los uit mijn veilige Zuid-Limburgse wereld. In 2007 heb ik mijn baan opgezegd om ontwikkelingswerk te doen in Zuid-Afrika, op zoek naar mezelf. Terug in Nederland, medio 2008, ben ik weer als consultant gaan werken bij een bedrijf in Den Bosch. Daar ben ik voor het eerst aan de slag gegaan als coach. In 2010 heb ik voor meer vrijheid gekozen op mijn coachingspad met het oprichten van InzichD.

InzichD is Dimphy

Al sinds mijn studietijd vraag ik me af waarom werk in onze maatschappij zo belangrijk is? Niet dat het antwoord me vreemd is hoor! Ik ken maar al te goed het dynamische en drukke carrière leven. Het brengt je ook wat natuurlijk, dat druk zijn. De adrenaline van de overdrive, de kick van een goed resultaat neerzetten, tevreden klant, bewondering van mensen om je heen….de glans van een succesvol leven?

Hoe gaat het met je? Ja goed, ik heb het heel druk

Maar de laatste jaren staat vooral de vraag bij mij centraal: waaròm ben ik toch steeds zo druk? 
Druk met werk, sporten, vriendschappen en familiebanden onderhouden, social media gebruiken, netwerken, etc. etc.
In 2007 stelde ik mezelf de vraag: ben ik wel zo gelukkig? Ondanks een goede functie bij een hip bedrijf, een gloednieuwe Audi voor de deur, leven in luxe. Het roer ging om!
Ik heb huis en haard verlaten en ben naar Zuid-Afrika gevlogen. Wat was dat een geweldig gevoel: alles was weg, vrij van allerlei bezittingen! Het gevoel van vrijheid. Op mijn missietocht en grote droom: ontwikkelingswerk doen in Zuid-Afrika, heb ik veel over mezelf geleerd. De eerste stap naar een ander, bewuster leven.

Levensgeluk

Terug in Nederland ben ik weer terug ‘gevallen’ in het bekende patroon van zekerheid, een vaste baan (met uitdaging), goed salaris, mooie lease auto. Dus daar zat ik weer: uren in de auto onderweg naar boeiende klussen (of soms ook niet). Het heeft me wederom een ‘wake-up call’ gegeven: “maakt dit me gelukkig? Zo werken en leven wilde ik toch niet meer?” Dus heb ik voor de tweede keer de keuze gemaakt mijn leven niet alleen in het teken van werk te laten staan. In 2010 heb ik voor meer vrijheid gekozen en InzichD opgericht.
Het blijft een uitdaging hoor! oefenen in vertragen. Gelukkig heb ik daarin de Tibetaanse yoga, Lu Jong, gevonden. Het is fantastisch (zelfs magisch!) hoe het doen van de oefeningen me tot rust en stilstaan brengt. Ook in zware tijden van verlies en verdriet heeft de Lu Jong yoga me overeind gehouden. Het toepassen van het Boeddhistische gedachtegoed in mijn dagelijks leven helpt me te relativeren. Oefenen in dankbaar zijn voor wat er wel is, meebewegen met het leven en niet blijven hangen in gemis. Zonder oordeel, genieten van de kalmte in jezelf. 
En het geeft me veel levensgeluk wanneer ik anderen kan helpen hetzelfde te ervaren. Voor mij is dat de missie in mijn leven: of dat nu is tijdens de begeleiding van studenten, het geven van yogalessen of in coaching gesprekken: oprecht aandacht hebben voor de ander en liefdevol zijn.
Back to Top