tibetaanse_yoga2

De Tibetaanse yoga heet Lu Jong en betekent: transformatie van het lichaam.

Lu Jong is een eeuwenoude bewegingsleer afkomstig uit Tibet. De bewegingen zijn ontwikkeld door monniken om tijdens retraites in de bergen gezond en beweeglijk te blijven. Ze ontdekten dat de elementen in de natuur (ruimte, aarde, wind, vuur en water) op een bepaalde manier ook in ons lichaam aanwezig zijn. De eerste vijf basisbewegingen van Lu Jong zijn gebaseerd op de vijf elementen. De oefeningen zorgen voor een soepele ruggengraat en zijn helend voor het gehele lichaam.
De Tibetaanse geneeswijze beschouwt de ruggengraat als het centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam. Maar Lu Jong werkt niet alleen op het lichamelijke vlak. Je traint naast je lichaam ook je geest. Je oefent in het verminderen van (negatieve) gedachten en emoties, waardoor je meer innerlijke rust en ruimte ervaart. Ook de ademhaling speelt een belangrijke rol. Lu Jong wordt daarom ook wel: ‘meditatie in beweging’ genoemd.

Lu Jong is toegankelijk gemaakt voor ons westerlingen door Tulku Lama LobsangRinpoche: www.tulkulamalobsang.org

‘Ik ben zo enthousiast over het effect van deze oefeningen op mijn lichaam en welzijn, dat ik diverse activiteiten organiseer om zoveel mogelijk mensen de kracht van Lu Jong te laten ervaren!’

Back to Top