watiscoaching

Wat is coaching?

We hebben allemaal wel eens een situatie of moment dat we ergens tegen aan lopen. Dat je je afvraagt: “Waarom raak ik steeds door die bepaalde persoon geïrriteerd?, Waarom pieker ik zoveel?, Waarom voel ik me zo onzeker?, Waarom ben ik altijd zo druk?, Zit ik qua werk wel op mijn plek?”

Dit zijn vragen waarbij je de hulp van een, noem het, zeer deskundige vragensteller kunt gebruiken. Een coach is namelijk opgeleid om jou door middel van goede vragen zelf tot inzicht te laten komen. Een coach heeft dus geen antwoord of oplossing voor je probleem. Dat heb je immers altijd zelf. Maar vaak zien we door omstandigheden niet wat de weg is of waardoor een situatie gecreëerd wordt. Met behulp van de coach ontrafel je als het ware een vraagstuk waardoor nieuwe inzichten en alternatieven ontstaan. Vandaar ook de naam van mijn bedrijf: InzichD. Ik help jou om tot inzicht te komen, met het vertrouwen dat je zelf weer verder kunt: iedereen heeft de wijsheid in-zich! Het is soms gewoonweg niet: in (je) zicht!

Enkele voorbeelden van coachingsvragen:

  • Wie ben ik en wat wil ik in het leven?
  • Zit ik qua baan (nog) op de goede plek?
  • Hoe kan ik mijn medewerkers motiveren?
  • Hoe kan ik beter communiceren met leidinggevenden?
  • Waarom raak ik altijd in conflict met mijn collega?
  • Waarom ben ik onzeker tijdens managementvergaderingen?
  • Hoe kan ik anders omgaan met verwachtingen (van anderen)?
  • Welke denkbeelden belemmeren me?
Back to Top